FAQ
Hvis cryoterapi er nyt for dig, kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål herunder.
Får du ikke svar på dine spørgsmål, kan kontakte os her
Generelt
Parkering
Du kan altid finde en parkeringsplads foran eller bagved vores CryoVital-klinikker og der er gratis parkering ved alle vores klinikker.
FAQ CryoVitalBody
Er cryoterapi sikkert?
Ja. Som de eneste i Danmark tilbyder vi, cryobehandlinger i et lukket kammer, der nedkøler ilt med nitrogen. Vores kamre er bygget med en teknologi, som ikke lader nitrogen komme i kontakt med din hud og dine luftveje. Luften i vores kamre er derfor 100% naturlig og sikker at indånde. Vores dygtige behandlere, vil under hele behandlingen følge med, kontrollere temperaturen og sørge for din komfort. Alle CryoVitals nitrogenbaserede maskiner er godkendt til medicinsk brug. Maskinerne har yderligere et ISO 13485-2016 Certifikat. Det betyder, at de er godkendt til hospitalsbrug.
Hvem skal undgå cryoterapi?
- Har kræft
- Er eller har været i kemo-behandling
- Har pacemaker
- Har en hjertekarsygdom
- Har kuldeallergi
- Er gravid
- Har ubehandlet højt blodtryk
- Er under 16 år eller er over 70 år
- Har åbne sår eller udslæt
- Har forkølelsessymptomer
Du kan dog sandsynligvis blive behandlet med CryoVitalLocalised på afgrænsede områder af kroppen i stedet. Kontakt os, hvis du er i tvivl.
Har du en anden lidelse eller sygdom og er i tvivl om hvorvidt, at du kan tåle cryoterapi, bør du kontakte og konsultere din læge først.
Hvordan foregår en behandling?
Du vil blive tildelt et omklædningsrum, hvor du får et cryo-kit udleveret, som du skal tage på, over dit undertøj. Kittet består af handsker, lange sokker, shorts, top (kvinder), bånd som dækker ørerne samt en maske til næse/mund.
Du behøver ikke at fjerne makeup før behandlingen.
I omklædningsrummet hænger der en kåbe, som du kan tage på, imens du venter på at komme i kammeret, og efter behandlingen.
Når du er klædt om, træder du ind i kammeret. Vores dygtige behandlere, vil under hele behandlingen følge med, kontrollere temperaturer og sørge for din komfort.
Kabinen er udstyret med en dør, som bliver lukket – (ikke låst) og som du selv kan åbne, når du vil. Kabinen har også et vindue, så du kan se ud. Ønsker du det, kan vinduet også åbnes, så vi kan have fysisk kontakt under behandlingen.
Behandling i kammeret varer cirka tre minutter og temperaturen er på mellem -110-140 grader celsius. Vores behandler vejleder dig mht. tid og temperatur, alt efter hvor rutineret du er.
Efter behandlingen, kan du fortsætte din dag hvor du slap, med et ekstra boost af energi og bedre humør.
Hvornår kan jeg forvente at mærke/se resultater?
Generelt anbefaler vi 2-3 behandlinger pr. uge i opstartsfasen, herefter vedligeholdelses-behandlinger hver 2.-3. uge.
Antallet af behandlinger afhænger af hvilken behandling man får, og er forskellig fra krop til krop. Dog oplever langt de fleste en mærkbar forskel, lige så snart de træder ud af kabinen.
Jeg har klaustrofobi, kan jeg så bruge et Cryokammer?
JA! Vores kammer giver muligheden for, at åbne vinduet, så du hele tiden kan have fysisk kontakt med behandleren udenfor. Derudover er kammeret udstyret med en dør, som blot bliver lukket – ikke låst, og du kan til enhver tid åbne døren selv.
Skal jeg i bad før eller efter en behandling?
Nej. Der er ikke badning involveret i cryobehandlinger i klinikken – og det er heller ikke nødvendigt at gå i bad efter en cryobehandling.
FAQ CryoVitaLocalised
Hvordan foregår en behandling?
Det skadede område behandles med kold luft ned til -152 grader og det ekstreme kuldechok sætter gang i kroppens selvreparationsproces. Cryoterapien booster produktionen af næringsstoffer og mindsker hævelse. Dette betyder at iltet blod, hormoner og næring får plads til at hele det beskadigede område, så du kommer dig hurtigere efter en skade.
Gør en behandling ondt?
Nej, den kolde luft rammer kun det samme område i kort tid og det vil derfor kun føles lidt køligt på huden.
Kan jeg få frostskader af en behandling?
Nej, vores cryomaskiner er medicinsk godkendt til behandling – og er blandt de mest sikre på markedet. Der er derfor ingen risiko for frostskader.
Sveder jeg under en behandling?
Nej.
Skal jeg have skiftetøj eller andet med?
Nej, du kommer bare i dit almindelige tøj. Vi sørger for resten.
Hvor mange behandlinger skal jeg have?
Du skal typisk regne med 3-5 behandlinger indenfor 1 uge.
Hvem bør undgå behandlingen?
Ingen. Alle kan tåle lokalbehandling med cryo.
FAQ CryoVitalShape
Hvordan foregår en behandling?
Ved ankomst tager vi en snak om hvilket område der ønskes behandlet.
Vi tager billeder og evt. mål, så vi kan følge udviklingen fra start til slut i dit behandlingsforløb.
Vi laver evt. en kontakt termografisk måling af dit fedtvæv, så vi kan skrue den bedste plan sammen til dig. I nogle tilfælde kan det fx være nødvendigt, at du benytter vores CryoVital BodyRoll inden et behandlingsforløb med CryoVitalShape.
Derefter begynder selve behandlingen, hvor vi behandler området med varme, så kulde og tilsidst afslutter med varme.
Gør en behandling ondt?
Nej, behandlingen er smertefri.
Sveder jeg under en behandling?
Nej.
Skal jeg have skiftetøj eller andet med?
Det er ikke nødvendigt. Du kan have dit almindelige tøj på under behandlingen, bortset fra det behandlede område, der skal være afklædt. Vi sørger for håndklæder og tæpper, så du ikke fryser.
Hvor mange behandlinger skal jeg have?
Vi anbefaler 5-6 behandlinger med 12-14 dage i mellem for det optimale resultat.
Hvem bør undgå behandlingen?
Ved et BMI på over 35 vil behandlingen ikke have nok effekt på dig og vi vil fraråde behandlingen.
FAQ CryoVitalBoost
Hvordan foregår en behandling?
Ved en ansigtsbehandling får du et hårbånd på, lægger dig på briksen og får smurt en kølig gel i dit ansigt inden behandleren påbegynder behandlingen. Dernæst arbejder behandleren med cryoen med skiftevis kulde og varme i dit ansigt. Det føles som en god ansigtsmassage.
Gør en behandling ondt?
Nej.
Sveder jeg under en behandling?
Nej.
Hvor mange behandlinger skal jeg have?
Vi anbefaler, at du starter med 3 behandlinger indenfor en måned, og derefter får en opfølgende behandling ca. 1 gang om måneden.
Skal jeg have skiftetøj eller andet med?
Nej, du kan have dit eget tøj på under behandlingen.
Hvem bør undgå behandlingen?
Ingen. Alle kan få denne behandling.
FAQ CryoVitalRed
Hvordan foregår en behandling?
Ved ankomst får du anvist et privat omklædningsrum og udleveret en badekåbe samt tøfler. Her kan du lægge dit tøj og iføre dig badekåben.
Rødlys behandling hos CryoVital foregår ved at du står mellem to store lyspaneler, så hele kroppen er dækket af lys. Du kan tage beskyttende briller på eller holde øjnene lukkede under behandlingen. Vi anbefaler, at du har mindst muligt tøj på under behandlingen, så du får effekten fra lyset på hele kroppen.
Sveder jeg under en behandling?
Gør det ondt?
Nej, behandlingen er helt smertefri.
Hvor mange behandlinger skal jeg have?
Det er individuelt og afhænger af dine ønsker. Ved én behandling forventer man bedre søvn, mere energi samt en delvis smertelindring. Ved andre sygdomme eller kosmetiske ønsker mv. skal der flere behandlinger til. Behandlinger kan med fordel lægges med få dages mellemrum, da effekten af rødlys intensiveres ved dette.
Skal jeg have skiftetøj eller andet med?
Nej, hos CryoVital sørger vi for at du får stillet en ren badekåbe og tøfler til rådighed, så du frit kan bevæge dig mellem omklædnings- og behandlingsrummet og ikke skal bekymre dig om noget.
Hvem bør undgå CryoVitalRed?
– Hvis du har cancer
FAQ CryoVital BodyRoll
Hvordan foregår en behandling?
Du bliver tildelt et prøverum, hvor du kan skifte tøj. Gerne noget blødt, tætsiddende (sports)tøj. Derefter viser behandleren dig hen til vores BodyRoll og sætter den igang. Undervejs fortæller maskinen hele tiden hvordan du skal placere dig, så du får masseret alle områder af kroppen.
Efter behandlingen er det vigtigt, at du drikker meget vand for at få affaldsstofferne ud af kroppen.
Gør en behandling ondt?
Behandlingen gør ikke ondt, men hvis du har blå mærker eller ømme muskler, kan du godt opleve lidt ømhed disse steder.
Sveder jeg under en behandling?
Du bevæger dig under denne behandling, mens du samtidig bliver eksponeret for rødlys, så hvis du let får det varmt, kan du godt komme til at svede lidt.
Skal jeg have skiftetøj eller andet med?
Det er en god idé at have noget blødt og tætsiddende (sports)tøj på under behandlingen. Du får mere ud af behandlingen på den måde og tøjet kommer ikke i vejen. Du bliver tildelt et prøverum, så du kan skifte før og efter behandlingen.
Hvor mange behandlinger skal jeg have?
Det afhænger af hvilken effekt du ønsker at opnå. Hvis du f.eks ønsker glattere lår, anbefaler vi 2 gange ugentlig i 2-3 uger. Derefter kan du holde resultatet ved lige efter behov. Bruger du behandlingen til restitution, til fjernelse af væske og massage af ømme muskler, kan du bruge behandlingen efter behov.
Hvem bør undgå behandlingen?
Gravide bør undgå at bruge rullen på maven.
FAQ MMS BÆKKENBUND
Hvad er MMS BÆKKENBUND?
Hvordan foregår en MMS BÆKKENBUND behandling?
Når du ankommer til klinikken vil du blive bedt om at tage bukserne af, men beholde underbukser på. Du sætter dig derefter på det afsprittede sæde og behandlingen går i gang. Du vil mærke de elektriske impulser, som en summende fornemmelse og små “stød”, der aktiverer musklerne til at spænde op.
Din CryoVital-behandler har forinden sammensat dit personlige behandlingsforløb – og afhængig af dine behov, vil MMS BÆKKENBUND blive kombineret med MMS PRO-behandlinger, der kan styrke de dybe mavemuskler. MMS PRO kan du læse mere om her.
Gør det ondt?
Kan jeg have tøj på under behandlingen?
Kommer jeg til at svede under behandlingen?
Nej.
Skal jeg medbringe noget til behandlingen eller have sportstøj på?
Nej, det er ikke nødvendigt.
Hvor mange behandlinger skal jeg have?
Hvem skal undgå MMS BÆKKENBUND?
- Hvis du har pacemaker eller andre hjerteproblemer
- Hvis du har menstruation, råder vi dig til at vente med at få MMS til menstruationen er overstået, da du vil være mere ømskindet under menstruationen end normalt
- Hvis du har kobberspiral
- Hvis du er gravid
- Hvis du har epilepsi
- Hvis du har cancer
- Hvis du har indopereret metalgenstande, er det er vigtigt, at du oplyser det. Da du i nogle tilfælde bør undgå MMS
FAQ MMS PRO
Hvad er MMS PRO?
MMS PRO er en skånsom og effektiv trænings- og behandlingsform, der både er egnet til folk med fysiske udfordringer og skader, såvel som alle, der ønsker en optimal muskelopbygning.
MMS står for elektronisk muskelstimulering og MMS-træning stimulerer alle de store muskelgrupper på én gang og hjælper med at udvikle de motoriske nerveforbindelser. Ved hjælp af elektriske impulser direkte til de motoriske nerver, aktiveres selv de svagt forbundne muskler, som du selv har svært ved at træne.
Hvordan foregår en MMS PRO behandling?
Når du ankommer til klinikken vil behandleren tale med dig, om hvilke områder du ønsker styrket. Dernæst lægger du dig på briksen og de elektroniske håndtag sættes på de områder, du ønsker styrket. Du vil mærke de elektriske impulser, som en summende fornemmelse og små “stød”, der aktiverer musklerne til at spænde op.
Gør det ondt?
Nej, du vil opleve nogle spændinger i området, når elektroderne arbejder. Det kan føles lidt mærkeligt, men er ikke smertefuldt. Din behandler kan justere styrken løbende, hvis det føles ubehageligt.
Kan jeg få MMS PRO, hvis jeg har muskel- eller ledproblemer?
Ja, MMS PRO er særdeles velegnet til dig med muskel- og ledproblemer, da behandlingen er meget skånsom.
Kan jeg have tøj på under behandlingen?
Ja, du kan have dit eget tøj på under EMS-behandlingen, men det område, der skal behandles, skal være bart. Bliver du fx behandlet på maven, kan du nøjes med at løfte blusen op. Ønsker du behandling på balderne, opfordrer vi til at du tager et par løse og elastiske trusser eller boksershorts på, så håndtagene kan sættes på indenunder.
Kommer jeg til at svede under behandlingen?
Nej.
Skal jeg medbringe noget til behandlingen eller have sportstøj på?
Nej, du kan sagtens have dit almindelige tøj på til en EMS PRO behandling.
Hvor mange behandlinger skal jeg have?
Vi anbefaler 4-5 behandlinger indenfor 17 dage, hvis du skal have det optimale resultat.
Hvem skal undgå MMS PRO?
- Hvis du har pacemaker eller andre hjerteproblemer
- Hvis du har menstruation, råder vi dig til at vente med at få MMS til menstruationen er overstået, da du vil være mere ømskindet under menstruationen end normalt.
- Hvis du har kobberspiral
- Hvis du er gravid
- Hvis du har epilepsi
- Hvis du har cancer
- Hvis du har indopereret metalgenstande, er det er vigtigt, at du oplyser det. Da du i nogle tilfælde bør undgå MMS.