Lav fertilitet? Forskning viser, at rødlys kan hjælpe

Fra barnløse til gravide

Fertiliteten i Danmark er den laveste i 35 år – dalende æg- og sædkvalitet er blandt de hyppigste årsager. Så hvad gør man, når man brændende ønsker at stifte familie? For Frederiks vedkommende blev rødlys-behandling hos CryoVital en del af nøglen til succes.

Nedsat sædkvalitet

Frederik var blot 29 år, da han og hustruen besluttede sig for at sætte gang i projekt baby.
De forventede begge, at det var ret ligetil, deres alder og sundhedstilstand taget i betragtning, men efter noget tid uden resultater, besluttede Frederik sig for at få undersøgt sin sædkvalitet. Desværre var svaret nedslående, sædkvaliteten var i bund…

Ændret livsstil

Frederik var overrasket, men satte sig ikke med hænderne i skødet. Han besluttede sig for at handle – og satte alle sejl ind på at ændre tallene: “Jeg fik akupunktur, begyndte at prioritere sundere kost, søvn og få moderat motion,” fortæller Frederik. Men der skete stadig ikke noget.

Modelfoto

Modelfoto

Fertilitet og rødlys

I forbindelse med komplikationer efter en knæoperation, søgte Frederik behandling hos CryoVital i Lyngby. Her kom han i hænderne på Hans, og fortalte ham om parrets udfordringer med at blive gravide. Dette fik Hans til at foreslå målrettet rødlys-behandling for at booste Frederiks sædkvalitet.

6 uger i rødlys og så skete “miraklet”!

De første fire uger, gik Frederik i rødlys en gang om ugen i klinikken. Derefter intensiverede han behandlingen og Frederik fik et kvarters rødlys hver dag i to uger. Efter i alt 6 uger med rødlys i kombination med alle de andre gode initiativer, var Frederiks sædkvalitet forbedret markant og drømmen gik i opfyldelse; hans hustru blev gravid!

I skrivende stund er Frederiks hustru 4 måneder henne, og han tøver ikke med at anbefale behandlingen: “Jeg vil helt sikkert anbefale, at andre par er åbne overfor alternative behandlinger. Jeg er ikke i tvivl om, at behandlingen med rødlys har bidraget til successen,” udtaler han.

Det hele lyder nærmest som et mirakel, men det er ikke bare trylleri, der er nemlig udført flere forsøg de senere år, der peger på, at professionel og målrettet rødlys-behandling kan øge fertiliteten hos både mænd og kvinder. Det vil vi fortælle mere om herunder.

To faktorer spiller ind på sædkvaliteten

Der er mange årsager til mænds dalende sædkvalitet, men to af de faktorer, der har stor betydning for sædens kvalitet er: Sædcellernes mobilitet og testosteron-niveauet – og begge dele kan professionel rødlys-behandling forbedre.

Sædcellerne svømmer hurtigere

Sædcellernes evne til at svømme og bevæge sig frit er hele forudsætningen for fertilitet og reproduktiv sundhed. Undersøgelser offentliggjort i Pub Med, National Library of Medicine i 2013, 2014 og 2018, viser, at behandling med rødlys på testiklerne, har en positiv effekt på sædens mobilitet. Sædcellerne får kort sagt lettere ved at bevæge sig rundt, når de har været udsat for lysbehandlingen.

En tredobling af testetoron-niveauet

Når niveauet af det mandlige kønshormon, testosteron, er lavt, er det sværere at gøre kvinden gravid. Men også her kan professionel rødlys-behandling hjælpe med at booste testosteron-niveauet. Faktisk viser undersøgelser offentliggjort i Pub Med i marts 2013, at man med den rette dosis rødlysterapi på testiklerne, kan øge testosteron-niveauet til det tredobbelte!
Endelig viser forsøg også, at man ved direkte behandling af skjoldbruskkirtlen med rødlys, kan forbedre kroppens evne til at producere steroid-hormoner, såsom testosteron.

Der er altså mange områder, vi kan sætte ind på for at øge fertiliteten. Men styrken og kvaliteten på rødlyset er afgørende for, om behandlingen lykkes. Derfor er det vigtigt, at du booker tid til en professionel behandling.

Book tid nu

Book en tid til professionel rødlys-behandling her og husk at sige, at det er fertilitetsbehandling, når du ankommer. Så lægger vi sammen en plan for dit forløb.

NB! Frederik har sagt ja til at dele sine gode erfaringer med rødlys i artiklen, men er anonymiseret af hensyn til privatlivets fred. Redaktionen er bekendt med hans fulde navn.

Bestil et behandlingforløb og spar mindst 400,-